Ovaj tretman nege predviđen je za revitalizaciju kože posle zime. Dug zimski period sa malo sunca, niskim temperaturama i hladnim vetrovima utiče na izgled kože. Uz spoljašnje neželjeno dejstvo, tu je i smanjen unos tečnosti kao i nedovoljno bogata ishrana. Zbog svega ovoga koža iz zimskog perioda izlazi blago zadebljana, perutava, bleda i sa novim borama.

Preparati koji se koriste tokom ovog tretmana obezbeđuju hidrataciju, potrebne vitamine i izbalansiran hidro-lipidni film.

Preparati za ovaj tretman su potpuno prirodni, biljni, i deluju regenerativno.

Tretman deluje kao dopuna ishrani kože.

Napomena: Svi preparati koji se koriste tokom tretmana nanose se jedan preko drugog bez spiranja sa kože sve do kraja tretmana.

  • Čišćenje (3-5 min) Površinsko čišćenje se radi mlekom od lavande, a zatim se tonikom od lavande prebriše površina kože i usaglasi pH da bi se obezbedila dobra propustljivost.
  • Piling (3-5 min) Za piling se koristi ampula koprive koja je najadekvatnija protiv zimskog umora.

Upotreba aparata tokom tretmana omogućava efikasnije rezultate.

  • Vakuum masaža se radi 15 min. tokom kojih se podstiče dubinska cirkulacija krvotoka i limfotoka. U ovom delu tretmana koristi se gel od peršuna, jabuke ili kajsije.
  • Jonoforeza koja se pokazala kao najbolji način dubinske ishrane, izvodi se 5-10 min. tokom jonoforeze, preko gela koji je korišćen za vakuum masažu dodaje se ampula jabuke, kajsije, peršuna ili slatke paprike.
  • Ultrazvuk se primenjuje kao poslednji aparat u nizu da bi prethodno naneti gelovi i ampule mogli da što bolje prodru u dublje slojeve. Ova faza traje 5-10 min.

Ručna masaža se radi 20-30 min kremama od peršuna, jabuke, kajsije, sa dodatkom malo uljane ampule badema ili maka.

Kraj tretmana obuhvata nanošenje pakovanja preko svega što je na koži. Pakovanje može da bude od biljaka, parafina, algi, termomaska, pa čak i upotreba kozmetičke peglice. Ova završnica traje 5-15 min.


Preparati