Virtuelna medicinska terapija koja je neinvazivna primenjuje se kao kozmetička metoda koja ne deluje agresivno ni  na mišiće, ni na krvne sudove. Ova metoda se naziva elektroporacija. Pomoću naizmenične struje i udarnim talasom, doprema se delotvorna, aktivna,  supstanca u dublje slojeve kože.

Epiderm, gornji sloj kože, otporan je na neka fizička i hemijska dejstva, pa je zato otežan prolazak aktivnih supstanci u dublje slojeve kože. To otežava, ili sprečava razmnožavanje bazalnih ćelija i keratinizaciju.

Jonoforezom se aktivne supstance samo plitko ubacuju u kožu, i to samo ako su hidrosolubilne. Ultrazvukom mogu da se unose supstance nešto dublje nego jonoforezom, ali još uvek ne dovoljno duboko.

Tokom elektroporacije, na pokožici, koja je jedan izolacioni sloj, dolazi do povećavanja elektronskog napona i njegove koncentracije. Nagomilani elektronski napon dovodi do cepanja tog izolacionog sloja. Stvaraju se novi kanali, otvori, na koži između ćelija i na njihovim membranama. Tako na tretiranom delu kože dolazi do promene, kao i u polaritetu ćelije. Na taj način aktivne supstance ulaze bez prepreka u kožu i direktno utiču na metaboličke procese ćelija.

Tretman se radi samo na očišćenoj i prethodno pripremljenoj koži, koristeći isključivo čiste, medicinske supstance.

Na završetku tretmana kanali nestaju, vraća se prirodna tekstura kože, a aktivne supstance ostaju zatvorene u koži,  gde ispoljavaju kontinuirano dejstvo u okviru prirodnih potreba da bi se sačuvao lep izgled, ili se uticalo na uklanjanje nekog problema. Ovako mogu da se unesu veliki molekuli aktivnih supstanci kao što su hijaluronska kiselina, kolagen i elastin. Vrlo je važno da se ne unose veštačke supstance, nego one prirodnog porekla,  jer samo prirodne supstance mogu da pokrenu metaboličke procese (prirodne procese) stvaranja materije koje sprečavaju razaranja ćelija i utiču na regulisanje metabolizma ćelije. Na ovaj način se još više podstiče dugotrajno dejstvo ubačenih supstanci.

Za ovu metodu nege kože su pogodni proizvodi laboratorije Dr. Pal. Oni su 100% biljnog porekla, biološki su aktivni i brzo ispoljavaju dejstvo. Biljni koncentrati ampula laboratorije Dr. Pal su medicinski čisti, ne sadrže konzervanse, veštačke boje i mirise. Boja i miris preparata potiču  isključivo od samih biljaka koje se koriste.