Tokom godina života, metabolički procesi u organizmu i štetno dejstvo  spoljašnje sredine utiču na stanje kože. To se ogleda u narušenom  lepom, baršunastom izgledu. Uočavaju se bore, atoničnost i gubitak sjaja. Sve ove pojave su prvenstveno posledica smanjenja produkcije hijaluronske kiseline što dovodi do gubitka vlage i elastičnosti u vezivnom tkivu.

Tretman urađen na sledeći način znatno utiče na poboljšanje ne samo u estetskom smislu, već i na sam metabolizam kože, a preparati koji se koriste za rad su potpuno prirodni.

Dejstvo ovog tretmana je preventivno.

Napomena : Preparati koje nanosite na lice, po odrađenoj odgovarajućoj fazi tretmana ne spiraju se, već se nanose jedan preko drugog.

  • Čišćenje (3-5 min.) Mlekom od žalfije skinuti površinske nečistoće i šminku, a zatim preći tonikom od žalfije redi regulisanja  pH površine kože.
  • Piling (3-5 min.) Kod osetljivih koža naneti ampulu krastavca a kod umorne – ampulu koprive i ostaviti da deluje.

Tri sledeća postupka bi bilo najbolje kombinovati, a ako nema u salonu  sva tri aparata onda koristiti bar dva od ovih:  vakuum aparat, aparat za jonoforezu i ultrazvuk.

  • Vakuum aparatom masirati kožu 10-15 min na koju je prethodno naneta kombimacija gelova od lipe, hibiskusa i mešavina za zatezanje. Ova masaža podstiče dubinsku cirkulaciju krvotoka i limfotoka
  • Jonoforeza se primenjuje kao najbolji način dubinske ishrane. Traje 5-10 min. a unosi se po izboru ampula lipe, hibiskusa, ruzmarina ili žalfije.
  • Ultrazvuk se koristi jer pomoću njega preparat najdublje prodire. Njime se deluje 5-10 min.

Ručna masaža se radi 20-30 min. uz dodavanje kombinacije krema od lipe, hibiskusa i mešavine za zatezanje, kao i malo uljane ampule koščica grožđa ili maka.

Na kraju se preko svega nanese neko od ovih pakovanja biljno, parafinsko, alge, termo maska ili se primeni kozmetička peglica. Ovaj deo tretmana traje 5-15 min.


Preparati