Ulaskom u fazu menopauze, kod žene dolazi do vidljivih promena na koži. To je posledica smanjenja estrogenih hormona koji su zaduženi za vlaženje kože. Na koži se primećuje da postaje suva, atonična i neelastična. Može da dođe i do pojačane maljavosti, kao i poremećaja u pigmentaciji.

Biljni hormoni (fitohormoni), svojim delovanjem mogu znatno da utiču na stanje kože. Preparati koji ih sadrže dovode do rehidratacije jer omogućavaju vezivanje i zadržavanje vode između derma i epiderma. Na koži se to uočava u vidu smanjenja bora, povećanja jedrine i gipkosti.

Preparati za ovaj tretman su potpuno prirodni, biljni, i deluju regenerativno.

Tretman deluje kao dopuna ishrani kože.

Napomena: Preparati koji se koriste nanose se jedan preko drugog, odnosno ne skidaju se posle svakog posebnog postupka u tretmanu.

  • Čišćenje (3-5 min) Mlekom od žalfije ukloniti površinsku nečistoću i šminku, a zatim tonikom od žalfije preći preko površine kože da bi joj se izbalansirao pH .
  • Piling (3-5 min) Radi se nanošenjem ampule koprive ili krastavca. Ampula koprive se nanosi na umornu i pušačku kožu, a ampula krastavca na osetljivu kožu.

Sledi deo tretmana gde se primenjuju i aparati uz preparate.

  • Vakuum masaža se izvodi 15 min radi bolje dubinske cirkulacije krvi i limfe. Koriste se gelovi od žalfije, pšeničnih klica ili super hranljivi.
  • Jonoforeza kao najbolji način dubinske ishrane radi se 5-10 min. uz upotrebu ampula od pšeničnih klica, cimeta, ruzmarina ili paradajza.
  • Ultrazvuk sa primenjuje kao poslednji aparat u nizu, jer se pomoću njega obezbeđuje najdublje prodiranje preparata. Deluje se 5-10 min. preko svih do sada nanetih preparata.

Tretman se nastavlja ručnom masažom 20-30 min uz dodatak krema od žalfije, pšeničnh klica i super hranljive, kao i uljane ampule koščica grožđa ili masline.

Na kraju se preko svega stavlja pakovanje (biljno, parafinsko, sa algama, termo maska ili upotrebi kozmetičke peglice). Ovaj završni deo traje 5-15 min.


Preparati