Posledica svakodnevnog stresa, zagađenje sredine, sporije izbacivanje štetnih  metaboličkih produkata, doprinose nagomilavanju slobodnih radikala. Oni su jedan od glavnih uzroka bržeg starenja kože. Koža postaje tamnije boje, opuštena i bez sjaja. Potrebna joj je detoksikacija i oslobađanje od svih slobodnih radikala.

Krastavac, paprika, paradajz i peršun su prepuni vitamina C, vitamina grupe B, karotina i mnogih drugih važnih elemenata za čišćenje i obnavljanje.

Tokom ovog tretmana kombinuju se gelovi, kreme i ampule. Svi preparati koji se nanose do masaže, ne spiraju se. Tek se posle masaže preparati uklanjaju sa kože, a zatim svi ostali preparati koji se nanose posle masaže nanose se jedni preko drugih i uklanjaju se tek na samom kraju tretmana.

Ovaj tretman se preporučuje kada je smena godišnjih doba, posle izuzetnih napora ili stresova.

  • Čišćenje (3-5 min) U ovom postupku koristi se mleko od lavande za čišćenje, a tonik od lavande posle mleka reguliše pH kože.
  • Piling (3-5 min) Za piling se koristi gel od paradajza koji deluje bez korišćenja aparata.

Masaža se radi ručno penastom kremom od peršuna koja se nanosi preko pilinga. Traje oko 15 minuta, a zatim se na lice preko preparata stavi najlon folija i ostavi tako 10 minuta posle čega se sve ukloni sa kože.

Jonoforeza obezbeđuje dubinsku ishranu i ona traje 5-10 min. U toku ovog postupka koristi se ampula krastavca. Posle jonoforeze nanosi se maska koja se priprema kombinujući gel od peršuna i slatke paprike. Ona stoji 10 min. pa se uklanja.

Na kraju tretmana koža se namaže paradajz kremom preko koje se uradi mikromasaža koja traje oko 15 min.


Preparati